Tym razem pod lupę wzięłam baton owocowy Frupp produkowany przez poznańską firmę Celiko o smaku truskawkowym. Stanowi on ciekawą przekąskę jako alternatywa dla słodyczy.
Batonik ma ciekawe, przyciągające wzrok opakowanie, kojarzące się ze zdrową żywnością. W środku znajdziemy liofilizowane (mrożone, a następnie suszone) owoce w formie batonu, z zarysem miejsc do łamania. Forma może i nie zachwyca, ale smak to już co innego. 🙂 Rzeczywiście liofilizacja to idealna metoda na zachowanie pełni smaku i aromatu. Moje zaskoczenie? Te owoce naprawdę chrupią! 🙂 Pierwszy kęs to ciekawe doznanie. Wcześniej jadłam już liofilizowane owoce, spodziewałam się więc czegoś bardziej miękkiego, gumowatego, a tu taka niespodzianka. Polecam spróbować każdemu, kto jeszcze nie miał takiej okazji, zwłaszcza, że jest to produkt bezglutenowy i bogaty w błonnik. Warto dać dziecku takiego batonika do szkoły, zamiast klasycznego wafelka.
P.S. Przepraszam za słabą jakość zdjęć, które tym razem musiałam zrobić telefonem.